Podcast: Hoe je meerdere sporen opneemt met de Rodecaster pro

#Podcast #Opnemen #RodecasterPro

Written By Van strydonck Damien (Super Administrator)

Updated at July 27th, 2024

Druk op het Rodecaster Pro-scherm op het tandwiel (instellingen), vervolgens op Geavanceerd, vervolgens op audio en vervolgens op multitrack en activeer microSD en USB.

Als u opneemt op een microSD-kaart, zal het opgenomen bestand één enkel bestand in polywav-formaat zijn. Dit bestand kan vervolgens naar uw computer worden geïmporteerd met behulp van de optie "Podcast Transfer" van Rodecaster of door de microSD-kaart in uw computer te plaatsen.

Afhankelijk van uw audiosoftware opent dit bestand automatisch 14 verschillende tracks, of moet u het bestand selecteren en een proces (exploderen) op het bestand toepassen om de 14 verschillende tracks te verkrijgen. We raden u aan Chatgpt of Google te raadplegen om erachter te komen hoe u een polywav-bestand kunt splitsen met uw specifieke software.

Als u rechtstreeks met uw software opneemt door uw computer aan te sluiten met de USB-kabel die op de Rodecaster Pro is aangesloten, zorg er dan voor dat u de benodigde ASIO-stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, zodat uw computer de Rodecaster Pro herkent. Selecteer in dit geval de Rodecaster Multichannel in de in- en uitgangen van uw software en de bijbehorende ASIO. Voor meer informatie en specifiek advies over verschillende audiosoftware kunt u deze link volgen