Opname: Hoe sluit ik het Novation Impulse MIDI-toetsenbord aan?

#Opname&Productie #NovationImpulse #MIDI #Keyboard #connect

Written By Van strydonck Damien (Super Administrator)

Updated at July 27th, 2024

Volg deze stappen om het MIDI-toetsenbord op uw DAW aan te sluiten:
1. Gebruik de meegeleverde USB-kabel om het MIDI-toetsenbord aan te sluiten op de USB-poort van uw computer. Eenmaal aangesloten, zul je merken dat het toetsenbord oplicht om de stroom aan te geven. Als het MIDI-toetsenbord bij aansluiting niet opstart, controleer dan of u een USB-hub gebruikt. Als dit het geval is, probeer dan het toetsenbord rechtstreeks op uw laptop aan te sluiten. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan een andere kabel te gebruiken.

2. Configureer uw DAW voor een MIDI-toetsenbordaansluiting. Elke DAW werkt anders en we nodigen u uit om uit te zoeken hoe die van u werkt. Over het algemeen gaat het proces ongeveer als volgt:
Open uw DAW,
Toegang tot MIDI-instellingen: Zoek naar "Voorkeuren" of "Instellingen" in het menu.
Detecteer MIDI-toetsenbord: Zorg ervoor dat uw MIDI-toetsenbord wordt herkend als invoerapparaat.
MIDI-invoer inschakelen: activeer uw MIDI-toetsenbord voor opname- en besturingsfuncties.
Wijzigingen opslaan: sla uw instellingen op in de DAW.
Testverbinding: Speel enkele noten op uw MIDI-toetsenbord om te bevestigen dat deze correct is gekoppeld aan uw DAW.