DJ: Opstartconfiguratie MAC + Rekordbox (Exportmodus)

#DJstudio #MAC #Rekordbox #Start-up #ExportMode

Written By Staff Antwerpen (Collaborator)

Updated at August 6th, 2024

Wat is de EXPORT-modus?

Gemakkelijk afspelen via de Pro DJ Link, minder afhankelijk van de laptop tijdens je optreden.

Heb een optie voor beatmatch-rasterweergave op CDJ.

Het direct instellen van Hot Cue's wordt automatisch bijgewerkt in uw Rekordbox-bibliotheek.

Perfect als je je tracks/set wilt voorbereiden.

STAP 1:

• Sluit de 2 kabels van de CDJ's aan op je MAC (gebruik een hub)

STAP 2:

• Download de app 'CDJ Aggregator' van de Pioneer website.
  • Open de app en klik op OK

STAP 3:

• Open Rekordbox
  • Kies linksboven de EXPORT-modus

STAP 4:

• Ga naar voorkeuren
  • Selecteer in de Audio-instellingen CDJ/XDJ

STAP 5:

• Ga naar Input/Output
  • Controleer de Output channels
  • Output Deck 2
    • L = Output 1
    • R = Output 2
  • Output Deck 3
    • L = Output 3
    • R = Output 4

• Sluit Voorkeuren
  • Wacht tot je de linkknop ziet

• Na het verbinden met link (werkt alleen met driver) zie je onderaan de decks

STAP 6:

• Ga naar de Source op de CDJ
  • Kies uw laptop (LINK)

• Blader door uw bibliotheek op de CDJ's.

• Stel de DJM-uitgangskanalen in op 'LINE'-modus.
  • Controleer of de CDJ-audio-uitgangen zijn aangesloten op de CDJ 'LINE IN'-ingang (kanaal 2 en 3) met behulp van de rood-witte RCA-kabels.

• Zet de 'Balance'-knop in de middenpositie (12H) voor een gebalanceerd uitgangsniveau.
  • Pas de 'Trim'-knop van elk kanaal zo aan dat het signaal niet boven de 0 uitkomt, om vervorming te voorkomen.
  • Verhoog geleidelijk de master om geluid naar de fronten te sturen.