DJ: Windows/Serato verbinden met de CDJ/DJM

#DJ #CDJ #DJM #Windows #Serato #Verbinden

Written By Staff Antwerpen (Collaborator)

Updated at August 6th, 2024

Windows:

• Schakel uw CDJ & DJM in (bediening achteraan).
  • Controleer of de CDJ-audio-uitgangen zijn aangesloten op de DJM 'line in'-ingang (kanaal 2 en 3) met behulp van de rood-witte RCA-kabels.

STAP 1:

• Sluit de 2 kabels van de CDJ's aan op je laptop. (Gebruik een HUB)
  • Sluit een andere kabel van de DJM (A-B-poort) aan op uw laptop.
  • Zet de knoppen op A of B Laptopmodus op de DJM.
  • Zorg ervoor dat als je poort 'B' kiest, je ook overschakelt naar kanaal 'B'.

STAP 2:

• Download de CDJ 3000-stuurprogramma's van de Pioneer website
  • Download het stuurprogramma voor USB-verbinding (link exporteren) voor Windows 10 en audiostuurprogramma voor Windows.

STAP 3:

• Download de DJM A9-stuurprogramma's van de Pioneer website
  • Download DJM-A9-stuurprogramma voor Windows en Pro DJ Link Bridge voor WIN.

BELANGRIJK:

Je hebt een licentie of abonnement van Serato DJ Pro nodig. Ze bieden een proefperiode van 14 dagen aan.

Anders is het onmogelijk om de CDJ & DJM op Serato aan te sluiten.

STAP 4:

• Serato openen
  • Log in op uw account.

Als dit niet wordt weergegeven:

Ga rechtsboven op het cirkelpictogram en klik op Inloggen.

STAP 5:

Uw browser wordt geopend op de website van Serato

• Volg de stappen om in te loggen en er verschijnt een pop-up.
  • Klik op Serato DJ Pro openen.

STAP 6:

• Ga naar Voorkeuren in de rechterbovenhoek
  • Ga naar audio

STAP 7:

Selecteer Kanaal 1 en 2

STAP 8:

Zodra je de decks met je laptop verbindt, verschijnt het volgende op de CDJ's.

• Kies Deck 2 op de linker CDJ
  • Kies Deck 3 op de rechter CDJ

• Zet de 'balance'-knop in de middenpositie (12h) voor een gebalanceerd uitgangsniveau.
  • Pas de 'trim'-knop van elk kanaal zo aan dat het signaal niet boven de 0 uitkomt, om vervorming te voorkomen.
  • Verhoog geleidelijk de master om geluid naar de fronten te sturen.